Tältä sivulta löydät jäsentemme kirjoituksia

 

Jos haluat kirjoituksesi julkaistavaksi tälle sivulle toimita teksti sähköisenä osoitteeseen kaija.roivainen@gmail.com  

 

VUOSI 2020

Suksien huoltokurssin Mäenpään hiihtomajalla toteutti Kyösti Kettunen. Ohjelmassa oli uudet nestemmäiset voiteet, joita ei tarvitse lämmittää. Myös karvapohjasuksien huolto.

 

VUOSI 2019

Hiihtoura Fröötilään on ollut vilkkaassa käytössä; 3400 hiihtäjää on jo merkinnyt vieraskirjaan käynnin 10.3.2019 mennessä.

Latu 20 vuotta juhla pidettiin Mäenpään hiihtomajalla 10.3.2019 : Vesa Ranttilan hanurimusiikki, Tarja Fagerholmin kertomana Latu 20 vuotta historiikin lyhennelmä, Suomen ladun edustaja Raimo Saarinen oli kunnioittamassa juhlaamme, ansiomerkkien jakaminen,  täytekakkukahvit.

Kiitos kaikille  ulkoliikunnan edistäjille pyyteettämästä työstäsi liikunnan ja virkistymisen parissa!

Latutyö on ollut laajaa ja antoisaa  yhteistyötä vaativaa toimintaa ja moni henkilö on ollut ja on mukana toiminnassa. Kiitos siitä!

Unelmien liikuntapäivä / retkeilypäivä / erätaidot 11.5.2019 Kotkanpesän alueella oli onnistunut kaikin tavoin myös sään suhteen! Osallistujia oli yhteensä 31 henkilöä ! Nuotion tekemisen salat opasti Partion väki, pajupillin salat sydänyhdistys, luontobingo +luuppi+ riippumatto  latu. Yhteistyössä Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa.

Nuku yö ulkona 31.8.-1.9.2019 Salamajärvellä

Teltassa ja riippumatoissa yöpymiset onnistuivat ja maukas ruokailu ym.

Ruman Vallesmannin XII kävelytapahtuma 7.9.2019 Yliviitala, Alahärmä

Osallistujia oli yhteensä 34 ja matkana noin 12-13 km. Pidemmällälle (20km) reitille olisi ollut vähän osanottajia, tämä pidempi yhteislenkki peruuntui. Aurinkoinen sää suosi; ruokailu ja korppukahvit "maalissa". Kiitos kaikille osallistujille ja järjestäjille. Kiitos Kauhavan kaupunki liikuntapalvelut sekä Alahärmän Kisan suunnistusjaosto. Liikunnallista syksyä kaikille!

 

VUOSI 2018 

Hiihtokoulu tammi-helmikuu 2018: Kauhavan Wisan suunnistusjaosto on opastanut  hiihdon opettelussa kanta-Kauhavan Urheilupuiston parkkialueen (koirapuisto) hiihtoladun alkupäässä. Härmänmaan latu  on ollut mukana  muumihiihtokoulun merkeissä (2,5 -5 vuotiaat).  osallistumiskertoja on ollut 6 ja  isompien hiihtokoulussa on ollut 10 ja pienten hiihtokoulussa (muumi) 1-3 lasta.  Lisäksi ns päättäjäiset "Nordean hiihdot", jossa jokainen hiihtäjä sai mitallin (noin 30 osallistujaa).

Kuutamohiihto pe 2.3.2018 Urheilupuiston parkkialueelta Fröötilän suuntaan; osallistujia 28 . Mehutarjoilu reitiltä palatessa.

Keväthangilla Saariselällä 8.-14.4.2018 oli osallistujia myös Kauhavalta Isojokisen Aaro Mäkelän järjestämässä täyshoitoretkessä.

"Polulle sydämellä" la 21.4.2018 Ojutjärven ranta: Suunnaksi valikoitui Ojutjärvi, koska talven lumitilanne on ollut runsas ja sulamisvedet ovat vaikeuttaneet liikkumista hiekkatieitä pitkin autoilla. Tapahtuma oli Kauhavan seudun sydänyhdistyksen ja Suomenselän lintutieteellisen yhdistyksen kanssa yhteistyönä järjestetty. Osallisujia oli noin 30. Tapahtumassa oli mehu -ja makkaratarjoilu ja kiikarilla lintujen tarkkailua ja liikuntareiteistä ja vaihtoehdoista informoimista terveyden hyväksi.

Sammalkiven kodan savupiipun "hattu" vaihdettu vappuna sadeveden estämiseksi kotaan.

Polttopuita jällleeen urakoitu talkootyönä Kotkanpesällä elokuun aikana.

Ruman Vallesmannin XI kävelytapahtuma Kortesjärven Kitkalla  keräsi 17 osallistujaa. Tänä vuonna vain lyhyempi matka, koska osallistujia niukasti pidemmälle matkalle. Kiitos Järviveikoille reitin suunnitelusta ja ohjauksesta! Ja hyvää yhteistyötä taas  kaupungin liikuntatoimen kanssa!

NUku yö ulkona la 8.9.2018 Kotkanpesä: osallistujia ei lähtenyt tähän ekaan kokeiluun. 

Keski- Suomen latualueen syyskokous la 29.9.2018 LSK Business park, Kotkanpesän laavuun tutustuminen ja alueeseen yleneensä.  Osallistujia oli 11 eri yhdistyksestä yhteensä 24 sekä suomen Ladulta Johanna Yl-Opas. Kiitos tapahtumasta ja yhteistyöstä! 

 

VUOSI 2017

Suksihuolto-kurssi Mäenpään hiihtomajalla oli pe 13.1 klo 18-21 Ohjaajana Kyösti Kettunen. Paikalla yli kaksikymmentä asiasta innostunutta. Kiitos Ohjaajalle ja paikalla olleille! Lunta toivotaan nyt, että päästään tositoimiin!

Kuutamohiihto Mäki-hannuksen urheilupuistossa to 9.2.2017 väkeä oli 24. Lumikelit ovat olleet vaihtelevat jälleen kerran; ladulle oli saatu/ viety lunta ja hiihtokeli oli hyvä; jotkut menivät Fröötilään saakka ja  siellä olisi lunta saanut olla enemmänkin.  Pakkaskeli, kylmä viima aukioilla paikoilla.

Fröötilän laturetkellä  la 25.2.2017 olimme mukana tarjoilemassa lämmintä mehua majalla sekä  sytytimme  takan makkaranpaistoa varten. Tapahtuman  pääjärjestäjä oli  liikuntatoimi.Hiihtäjiä oli 157 ikähaarukaltaan 5-80

Ruman vallesmannin X kävelytapahtuma  2.9.2017 Urheilupusiton parkkipaikalta Fröötilää kohti.  Matkat 12 km ja 20 km. Ruokailu oli Erämiesten laavulla. Osallistujia oli 25 henkilöä.

VUOSI 2016

 

Hiihtämään pääsee Mäki-Hannuksen alueelta kuntorataa pitkin jopa Fröötilään asti. Samoin Ojutjärvellä on hiihtolatu; 6,5 km pitkä. Lähde ulkoilemaan; moni on jo lähtenyt ! (kirjoitettu tammikuulla 2016)

Lumitilanne on ollut hyvin vaihteleva ja välillä vesi on vallannut hiihtoreitit! Ojutjärven jäälläkin on vesi vallannut alueen. (kirjoitettu 14.2.2016)

Kotkanpesän laavun kattoa on korjattu sekä otsahirsi on uusittu; Kiitos talkooväelle jälleen !

Kotkanpesän alueella olevan kaivon vesinäyte oli puhdas heinäkuulla 2016; vesi on juomakelpoista ! 

Ruman Vallemannin IX kävelytapahtuma keräsi 50 osallistujaa Ylihärmän Vallamin Prännin alueelle ! Hienoa !

 

 

VUOSI 2015

Vuosi on alkanut runsaalla lumella ja siten Fröötilän latureitillä on ollut mukavasti hiihtäjiä ; yli 600 suoritusta 15.1 mennessä ! Runsas lumi on aiheuttanut myös sen,että puita on kallistunut reitin yli; kiitos talkooväelle reitin "putsaamisesta" sekä myös latun laduntekijöille kiitos taas !

Suksien perusvoitelu ja -huoltokurssilla oli 15.1 yhteensä 30 osallistujaa ! Kyösti Kettunen ohjeisti ansiokkaasti ja vuosien kokemuksella hoito-opit kaikille ! Osalla oli myös omat sukset mukana, joita he ohjeen mukaan huolsivat. Kurssi sai kovasti kiitosta ja toivomuksena tuli  uutta kurssia jälleen enintään ensi talvena. Mukavia ulkoilukelejä kaikille !

Lumitilanne on ollut hyvin vaihteleva helmi- ja maaliskuun. Kaupungin liikuntatoimi ja talkooporukka ovat  tehneet  taas kovasti töitä latujen eteen.

Fröötilän laturetkellä oli 21.2 yhteensä 119 hiihtäjää.  Kuutamohiihto 3.3  jouduttiin perua, mutta Kuutamo-kävelijöitä oli 47 Mäenpään kylätalolla "Pölkyn lenkin" kierroksella !

Fröötilässä kävijöitä on ollut kuitenkin 3.3.2015  mennessä melkein 5 000 henkilöä !

Nyt 6.3.2015 näyttää siltä, että hiihtokelit ovat pian " menneen talven lumia. "

Lauantai 5.9.2015 Ruman Vallesmannin VIII kävelytapahtuma oli tänä vuonna Alahärmän Yliviitalan liikuntakeskuksessa. Osallistujia oli yhteensä 20. Lyhyempi matka oli suosituin. Osallistujat pitivät reittiä mukavana, helppokulkuisena, suurelta osin näkymä oli peltoaukeamaa, vaihtelua toi upea kangas  ja mäntymetsä. Keittoruoka ja korput maistui maalissa. Kiitos osallistujille ! Liikunta tuo tosi paljon iloa elämään ja hyvää / mukavaa  seuraa !

 

VUOSI 2014

Lumen puute on haitannut  latu"töitä". Fröötilän majalla on kuitenkin käynyt tänä talvena suksilla noin 120 hiihtäjää. Erikoinen talvi  !

Kuutamohiihtokin muuttui pelkästään kuutamokävelyksi: 5,1 km:n lenkin kiersi 31 kävelijää ja mukana oli myös pieniä liikkujia. Tiestö osittain melko kuraista.

Kotkanpesän tien alkuosan märkää tien kohtaa  on kunnostettu ojia kaivamalla, joten jatkossa pitäisi olla kuivempaa ja parkkipaikalle pääsisi helpommin. Tietä parannetaan murskeella.

Geokätköily-kurssin piti Terho Vuorijärvi la 14.6.2014 Kauhavan koulukeskuksella; osallistujia oli 5 ja  he etsivät lähiympäristöön piilotettuja kätköjä  7 kpl !  Kiitos Terholle antoisasta ja hyvin järjestetystä kurssista ! Uutta väkeä innastuu geo-harrastuksen pariin !

Kotkanpesän saunan edusta on uusittu elokuun aikana. Myös  Kiukalon saunan kiuas on uusittu  myös makoisia löylyjä varten ! Laavun porraskaiteet uusitaan.  Kotkanpesän tien loppuosaa parannetaan  huoltotieksi.

Ruman vallesmannin VII kävelytapahtuma oli la 6.9 Kortesjärven Kitkan-majalla. Osallistujia oli 43, joista suurin osa kiersi pisimmän 18 km: n reitin. Kortesjärven Järvi-Veikot ohjasivat kolmen eri reitin matkaajat  jouhevasti ja turvallisesti perille hyvässä aurinkoisessa säässä.  Kitkan-majalla odotti maittava keittoruoka ja korppukahvit. Kiitos mukavalle ja liikunnasta nauttivalle porukalle Vaasaa myöten !

Kotkanpesän polkua kunnostettu ja levennetty ja reitin alkuun on laitettu portti ; reitille  on laitettu suodatinkangas ja mursketta ; huolto- ja pelastustyö onnistuvat nyt paremmin. Tiestö pysyy   kuivempana.

 

puh.joht. Tarja

 

VUOSI 2013

Hiihtokelit saapuivat ! Fröötilän ladulla on liikkunut paljon hiihdon harrastajia!  Noin  10 000 hiihtäjää  on jo  käynyt Fröötilässä tänä talvena!

 

Suksien huolto - ja voitelukurssilla to 10.1.2013 oli mukavan paljon osallistujia; yhteensä 25 kurssilaista! Kyösti Kettunen opasti "kaikenlaisten" suksien hoitoa ammattitaidolla!

 

24.2.2013  Kuutamohiihto- ja -kävelytapahtumassa oli yhteensä 137 nimeä vieraskirjassa! PoP-pankin tarjoamat munkkikahvit maistui kyläseuran emäntien tarjoilemina. Kuu valaisi vähitellen pilviverhon takaa.

Kesäkuu 2013: Metsämörritoiminnan virittelyä: ota yhteyttä ja kysele marraskuun toiminnasta!

Syyskuu: Ruman Vallesmannin VI kävelytapahtuma: Ylikylän metsästysmajan ympäristössä nelisen kymmentä kävelijää matkasi reittejä vetäjien perässä  7, 12 sekä 18 km:n matkat. Härmänmaan latu järjesti tapahtuman yhdessä Kauhavan liikuntatoimen kanssa. Syyssää suosi osallistujia; kuiva tie, lämmin ilma. Nuorimmat osallistujat olivat veljekset         1 vuotias sekä  pian 4 vuotta täyttävä !   4-vuotias  jaksoi kävellä koko 7 kilometrin    matkan ! Hernekeitto ja kahvi maistuivat reitin jälkeen osallitujille ; suihku ja sauna olivat myös käytössä. Ensi vuonna nähdään Kortesjärven Kitkalla!

puh.joht. Tarja

VUOSI 2012

Kuutamohiihdossa  Mäenpään kylätalolta Kotkanpesän laavulle  6.3.2012 oli mukavasti osannottajia eli  76! Suurin osa oli hiihtäjiä, kymmenisen kävelijää. Käveiljät kiersivät " Pölkyn lenkin" . Kuutamo "suosi" , latu luisti ja tuoreet munkkikahvit maistui!  Kiitos kaikille liikkujille !

 

Geo-kätköily-kurssi  19.4.2012 oli erittäin antoisa teorioineen ja käytäntöineen! Mukana oli ladun väkeä, partiolaisia ja koululaisia vanhempineen. Reipasta ja mukavaa porukkaa! Suomen ladun kouluttajalle Mika Asikaiselle KIITOS!

 

Lauantain 12.5 Yhdessä-pyöräilypäivä toteutettiin koleassa ja sateisessa säässä. Osanottajia oli sään vuoksi vain muutama, mutta hyviä vinkkejä tuli esim. pyöräilykypärän käytöstä ja tärkeydestä.

 

Kotkanpesän laavulla on taas lato täynnä polttopuita retkeilijöiden käyttöön talkooväen voimilla tehtynä! Taukotupa, laavu, sauna ja Wc on kevätsiivottu. Nautitaan upeasta luonnosta ja rakennuksista Kotkanpesän ympäristössä ! (kirjoitettu 31.5.2012)

 

Ruman Vallesmannin kävelytapahtumassa Vallamissa  1.9.2012 oli kymmenitttäin osallistujia; vieraskirjassa nimiä oli 69 , mutta paikalla oli paljon niitä, jotka eivät laittaneet nimeään kirjaan.   Valitettavasti matkat olivat pidempiä kuin alkuperäinen ajatus oli .  Kiitos kaikille osallistujille / järjestäjille sekä palautteen antajille!